Zagreb, 2. listopada 2024. (GIA) – All eyes on screens (AEOS), hrvatski tehnološki startup koji razvija napredna rješenja za analitiku oglašivačkih kampanja, uspješno je zaključio rundu financiranja serije B. Uz dosadašnje investitore Lead Ventures, J&T Ventures i South Central Ventures, prikupio je znatna sredstva od Taiwania Capitala. Ovaj važan financijski poticaj potvrdio je tržišni potencijal AEOS-a te mu otvorio vrata za tranziciju iz faze osvajanja tržišta u fazu širenja.

All Eyes on Screens (AEOS), ranije poznat kao AdScanner, u posljednjem je razdoblju zabilježio impresivan rast prihoda i razvoj proizvoda. Nedavno je predstavio drugu verziju svog naprednog AI alata za planiranje te implementaciju rješenja za integrirano mjerenje i upravljanje televizijskim kampanjama. Osim što ovo inovativno rješenje predstavlja značajan iskorak u upravljanju kampanjama na našim prostorima, postavlja i nove standarde u industriji na globalnoj razini. Stoga su financijska sredstva osigurana u sklopu serije B, namijenjene startupima koji su već uspostavili solidan poslovni model, došla u pravom trenutku za AEOS da realizira konkretne korake za daljnje unaprjeđenje proizvoda i tržišnu ekspanziju.

„Dugoočekivana sinteza konzumacije videa na različitim platformama konačno se događa i izuzetno je uzbudljivo rušiti barijere između tradicionalnih medija i oglašavanja uz pomoć Big Data i umjetne inteligencije. Naša rješenja omogućuju oglašivačima da maksimiziraju reach svojih kampanja i puno učinkovitije ulažu budžete za oglase. Vrlo smo sretni što možemo, uz naše postojeće investitore, pozdraviti Taiwania Capital kao novog partnera koji će nas podržati u širenju rješenja još većem broju oglašivača diljem svijeta”, izjavio je Marin Ćurković, suosnivač i CEO AEOS grupe.

„Uzbuđeni smo podržati AEOS u transformaciji globalnih medija putem njihove AI platforme za optimizaciju TV i oglašivačkih kampanja”, kazao je David Weng, izvršni direktor Taiwania Capitala. „Uz snažnu prisutnost na tržištima poput Hrvatske, Austrije, Bugarske, Njemačke i Švicarske, očekujemo da će AEOS nastaviti širiti svoje poslovanje.”

„Uvjereni smo da će sveobuhvatno rješenje i platforma AEOS-a za TV i streaming oglašavanje, potpomognuta naprednom umjetnom inteligencijom i analitikom velikih podataka, značajno unaprijediti krajolik video oglašavanja. Uz ubrzan razvoj sektora video oglašavanja oduševljeni smo što možemo podržati AEOS u njegovom strateškom proširenju na nova tržišta u Europi”, nadovezao se Mitch Yang, upravljački partner fonda za regiju srednje i istočne Europe (CEE) Taiwania Capitala.

Adam Kočík, upravljački partner J&T Venturesa, naglasio je kako već niz godina podržava AEOS i čvrsto vjeruje u njegov tim i viziju, a ovaj uspješan investicijski krug samo je pokazatelj da je originalno AI rješenje na dobrom putu da u nadolazećim godinama postane nezaobilazan alat za svakog velikog oglašivača i emitera u svijetu. S time se slaže i Virág Dezső, glavna partnerica u Lead Venturesu, koja AEOS podržava od 2022. Istaknula je svoje povjerenje prema inovativnoj platformi zasnovanoj na umjetnoj inteligenciji, kao i sposobnosti čitavog tima da uspješno realizira svoje ideje.

Jure Mikuž, upravljački partner South Central Venturesa, utvrdio je: „AEOS uvijek iznova dokazuje zašto je jedan od najistaknutijih proizvoda u našem portfelju. Konstantan rast prihoda i sposobnost inoviranja rezultat su iznimno posvećenog tima koji postavlja nove standarde u industriji. Zahvaljujući novoj investiciji, njihov put može biti još brži i hrabriji.”

AEOS je hrvatski startup smješten u središtu globalne transformacije medija, koji uz pomoć  umjetne inteligencije optimizira planiranje, mjerenje i aktivaciju kampanja na različitim tržištima. Prisutan je u pet europskih država u kojima jača konkurentsku poziciju, a ima konkretne planove širenja do 2025. Jedan je od najvećih hrvatskih startupa, a do sada je imao priliku raditi steering TV oglašavanja za vodeće svjetske brandove poput TikToka, L’Oreala i Coca Cole.

Izvor i foto: AEOS

Objavljeno 2. listopada 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.